Stijging huizenmarkt

Stijging huizenmarkt

Net als begin 2017 gaat het nu eind 2017 ook heel goed met de huizenmarkt. Het gaat zelfs zo goed dat de huizenprijzen 7,8% gestegen zijn in de maand oktober in vergelijking met oktober 2016. Eigenlijk gaat het iets te goed zelfs, veel starters hebben het momenteel moeilijk om een een geschikt huis te vinden. Hebben ze er eindelijk een gevonden dan moeten ze snel zijn want het is verkocht waar je bij staat. Dit fenomeen gebeurt momenteel vooral in de grote steden van Nederland.

De markt is nog niet overal op het hoogtepunt. De markt is in de grote steden van het land explosief gestegen, terwijl in de randstad de huizenprijzen nog steeds bezig met een herstel sinds de crisis in 2010. Toch heeft de huizenmarkt een blijvende stijgende lijn in alle regio’s van Nederland.

Hypotheekrente

De Nederlandse economie stijgt gestaag door en in combinatie met de lage hypotheekrente zorgt dat ervoor dat de huizenprijzen stijgen en de komende tijd misschien nog wel blijven stijgen. De verwachting is dat de hypotheek rente de bodem heeft bereikt en daardoor ook zal stijgen. Dit zal betekenen dat minder mensen een hypotheek kunnen afsluiten waardoor de stijgende markt minder snel zal gaan stijgen.
De grote steden in Nederland zijn momenteel al bezig om de regels voor het verkrijgen van een hypotheek strenger te maken. Dat zal zijn om oververhitting in de markt te voorkomen, want er is actie nodig. De woningverkopen zijn bezig te stagneren en er ontstaat een krapte op de woningmarkt.

De contrasten zijn in de stad Amsterdam het grootst, want gemiddeld stijgt de huizenprijs 5.3% per kwartaal. Dat is een stevige stijging. In Haarlem is dat gemiddeld 3,9% en op regionaal niveau is dat 1,2%. De komende maanden zal moeten uitwijzen wat de woningmarkt gaat doen, maar naar verwachting zal daar nog steeds een stijgende lijn in zitten.

Plaats uw verhuizing en vergelijk direct alle verhuisbedrijven!

Uw regio

Uw opdracht

Type opdracht:

Huidige situatie:

Nieuwe situatie:

Verhuislift nodig?

Inpakwerk nodig?

Montagewerk nodig?

Uitvoerdatum:

Opmerkingen:

Uw nieuwe adres

Uw contactgegevens