Dalende hypotheekrentes

Hypotheekrentes blijven dalen

Geldverstrekkers hanteren hypotheekrentes bij het afsluiten van een hypotheek.  De laatste tijd blijven die hypotheekrentes maar dalen. Voor de rentevaste periodes bereikten de tarieven zelfs de laagste stand van eind November 2017. De verwachting is dat het een duikvlucht neemt tegen het einde van 2018. Normaal gesproken stijgt de hypotheekrente vooral tegen het einde van het jaar. Maar daar is nu geen sprake van.

De gemiddelde rente voor een hypotheek met een rentevaste periode van tien jaar staat nu gemiddeld op 1.87%. Begin november was de rente gemiddeld 1.9%. Daarbij hebben we nog niet gekeken naar de goedkoopste hypotheekrentes. Die worden vaak aangeboden met vele kortingen waardoor deze nog lager uitvallen 1.7%

hypotheekrentes

Verwachting voor de toekomst

De meeste hypotheken die nu einde van 2017 aangevraagd worden vallen onder de regels van 2018. Toch is de verwachting dat de rente voorlopig stabiel blijft. Doordat wereldwijd de economie explosief groeit heeft dat als gevolg de er meer concurrentie op de markt is. Veel kleine aanbieders hebben scherpe rentetarieven. Hoe meer concurrentie, hoe groter de kans is dat de hypotheekrentes gelijk blijven en zelfs nog kunnen dalen. Wat ook meetelt is de maximale hypotheeksom die mensen kunnen afsluiten. Vanaf 2018 kunnen huizenkopers nog maar 100% van de woningwaarde lenen. Dit jaar is dat nog 101% van de woningwaarde. Dus de tarieven van de hypotheekrentes kunnen dan wel laag zijn, kopers zullen wel meer eigen geld moeten gebruiken bij de aanschaf van een woning. Doordat de economie sterk groeit, kunnen onvoorziene gebeurtenissen nog wel voor een crisis zorgen. Wat de toekomst brengt blijft dus moeilijk te verwachten.

Nu is het wel de tijd om te profiteren van de lage hypotheekrentes. Daardoor bespaart u een hoop op uw hypotheek. Ondanks de regel dat uw 100% van uw woningwaarde kunt lenen en daardoor meer eigen geld moet inbrengen toch gebruik maken van een verhuisbedrijf? Dan is het nu de tijd om ook daarop te besparen.

 

Plaats uw verhuizing en vergelijk direct alle verhuisbedrijven!

Uw regio

Uw opdracht

Type opdracht:

Huidige situatie:

Nieuwe situatie:

Verhuislift nodig?

Inpakwerk nodig?

Montagewerk nodig?

Uitvoerdatum:

Opmerkingen:

Uw nieuwe adres

Uw contactgegevens